Kaip skaniai gaminti valgyti ir nepavargti (2)
Manau daugeliui patiekalų gaminimas sukelia mintį, kad neužteks jėgų juos ruošti, negalėsite ilgai išsilaikyti ant kojų prie viryklės. Todėl noriu su visais pasidalinti savo surinktais įvairių valgių gaminimo receptais, mažyčiais patarimais, kaip nepavargti. Čia antras puslapis, o pirmas - čia.
Jolanta
Naminio majonezo receptas:
1 kiaušinis
0,5 arbat. šaukšt. cukraus
0,5 arbat. šaukšt. druskos
200 ml. pasirinkto aliejaus
citrinos sulčių pagal skonį
Kiaušinį, cukrų, druską, citrinos sultis iki standumo išplakame mikseriu, tuomet palengva pilame aliejų. Sukame, kol masė taps tiršta ir balta. Toliau visko dedame pagal skonį (žolelių, česnako, prieskonių ir t.t.). Bent pusvalandį palaukite ir skanaus!
Naminis pomidorų padažas
Ketčupo, kaip ir majonezo, visai nesunku pasigaminti. Jums prireiks:
1 kg mėsingų" pomidorų
30 ml acto 9 proc.
70 g cukraus
10 g druskos
maltų juodųjų pipirų
Pomidorus supjaustome gabaliukais ir verdame kol pasidaro minkšti. Išvirusius pomidorus pertriname per sietelį. Pomidorų masę verdame toliau, kol kiekis sumažėja du kartus. Baigiant virti sudedame druską, actą, pipirus. Jei mėgstate į pomidorų padažą galima įdėti susmulkinto česnako arba mėgstamų prieskoninių žolelių: baziliko, oregono. Naminis pomidorų padažas labai tinka su makaronų patiekalais, įvairiomis dešrelėmis, kepta mėsa. Skanaus.
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
Reikės:
Kiauliena, 400 gramų
Fermentinis sūris, 200 gramų
Cukinija, 1 vienetas
Paprika, 2 vienetai
Porai, 1 vienetas
Pomidorai, 4 vienetai
Prieskoniai mėsai, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimas:
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome mėsos prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis pagal skonį.
Pjaustome juostelėmis paprikas (raudoną ir žalią), cukinijas kubeliais, pomidorus skiltelėmis ir porus griežinėliais.
Visas daržoves sluoksniuojame ant mėsos, ant porų dedame pjaustytą fermentinį sūrį, kad padengtų visas daržoves.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes. Skanaus :)
Daržovių kepsneliai su dešra
Reikės:
Bulvės, 2 vienetai
Morka, 1 vienetas
Svogūnas, 1 vienetas
Virtos dešros, 200 gramų
Kiaušinis, 1 vienetas
Miltai, 10 gramų
Druska
Aliejaus kepimui
Gaminimas:
Bulves ir morką sutarkuokite šiaudeliais.
Svogūną sutarkuokite smulkiai ir nusunkite. Daržoves išmaišykite su kiaušiniu, miltais. Stambia tarką sutarkuotą dešrą. Viską sumaišykite.
Pasūdykite, įberkite mėgiamų prieskonių. Kepsnelius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kaip blynus, iš abiejų pusių.
Vištienos salotos su sūriu ir skrebučiais
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Porcijų kiekis: 2
Padažui:
Natūralus jogurtas, 2 v.š.;
Druska, 0,5 a.š.;
Pipirai, 2 žiups.;
Salotoms:
Virta vištos krūtinėlė, 200 gr.;
Salotos, 1 gūž.;
Sūris, 120 gr.;
Balta duona, 4 riek.;
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę susmulkinkite.
Salotas suplėšykite.
Sūrį sutarkuokite labai smulkiai.
Baltą duoną, naudojau skrudinimui, paskrudinau specialioje duonos skrudintuvėje, supjausčiau kubeliais.
Jogurtą ar grietinėlę su maišykite su druska ir pipirais, galite pridėti smulkintų žalumynų, tinka ir kiti mėgiami prieskoniai.
Viską sumaišykite, paskaninkite padažu ir viršų pabarstykite sūriu.
Skanaus!