Varemuru, 2010 m.

Kasmetinė tarptautinė Baltijos šalių IS aljanso vasaros stovykla Varemuru (Varemurru) poilsio centre 2010 m. rugpjūčio 22-25 d.d.

Mūsų pramogos   Mūsų iškylos

Džiaugiamės, kad mums dviems klaipėdietėms, Elai ir Valentinai, pasisekė šiemet važiuoti į stovyklą Estijoje.

Prie Lietuvos "rinktinės" mes iš Klaipėdos bei likimo draugai iš Plungės ir Raseinių, prisijungėme Šiauliuose. Viso iš Lietuvos į Estijos vasaros stovykla vyko 18 žmonių. Varemuru poilsio centras (www.varemurru.ee) yra 60 km už Piarnu miesto prie jūros. Tad kelias tolokas ir mes atvykome į vietą tik apie 6 val. vakaro.

Nuostabus didelis poilsio centras: teritorija virš 20 ha, daug namelių su visais patogumais. Interjeras kaimiškai stilizuotas, kaip ir pas mumis Lietuvoje kaimo turizmo poilsiavietėse. Kaip sužinojome, yra virš 350 vietų poilsiautojams, iš jų 100 pritaikytas gyventi ištisus metus, o ne tik vasara.

Pirmą vakarą visus IS aljanso stovyklos dalyvius linksmino "šeimininkai" - estai.

   

Pirma vakaronė   Estai stebino puikia
gyva muzika
  Mūsiškiai vakaronėje:
Jonas ir Jūratė iš Alytaus,
Aldona iš Kauno ir
Danutė iš Vilniaus

Na ir kaip tradiciškai priimta tokiose stovyklose, dalyviai turi išmokti kažko naudingo ir įdomaus. Šį kartą mes mokėmės rėmelių puošimo meno bei papuošalų darymo. Jus net neįsivaizduojate ką įmanoma naudoti papuošimui, pvz. net... sagas arba makaronus!

 
Darėme štai tokius
rėmelius nuotraukoms
  O štai kokie papuošalai.
 
Rėmelių puošimo užsiėmimas.
Valentina, Danutė (Vilnius),
Ela ir Kalle iš Estijos.
  Vėl mes užsiimame rėmelių puošimu.
Mus moko papuošimo gudrybių
kurso vadovė Marina iš Estijos.

 

Na o antrą vakarą iniciatyvą turėjo perimti Lietuvos atstovai. Mes surengėme vaidinimą "Vaikų darželis". Į šį vaidinimą-improvizaciją įtraukiame visus. Mes tiesiog nesugebėtume aprašyti kaip ten buvo linksma. Mes patys, Lietuvos atstovai, dainavome "Kulverstuko" dainą. O viskas pasibaigė... vestuvėmis :-)))

 
Vaikų darželis.
Gal ir mus, Valentiną ir Elą
nuotraukoje surasite?
  "Vestuvės"

 

Dar labai įdomus buvo psichologės Galinos iš Talino užsiėmimai. Ji mokė kaip išlaikyti psichologinę pusiausvyrą. Mes praėjome eilę psichologinių testų, kaip rimčiau pažinti save.

 
Pasirodo, kad net savo nuožiūra
pasirinkti paveikslėliai
atskleidžia tavo charakterį.
  Profesionali psichologė Galina
(dešinėje) atskleidė mums
nemažai įdomių dalykų.

 

Trečiojo vakaro, kaip nesunku atspėti, šeimininkai buvo latviai. Gaila, bet mūsų fotoaparatas sugedo ir daugiau paveiksluoti nebegalėjome. Bet buvo linksma ir puiku, ne ko blogiau nei estų ar mūsų lietuvių vakaronėse. Ten buvo Laimos Vaikulės ir Raimondo Paulso antrininkai...

Štai taip šauniai šoko
latvių vakarėlyje
mūsų Ela ir Gvydas iš Kauno.

 

Mums pikta dėl... laiko reliatyvumo. Kodėl laikas, kada labai gerai, prabėga tarsi akimirksniu? Taip buvo Estijoje: gerai ir labai gerai. Gal tik su orais nelabai pasisekė, nors buvo ne tik šilta, o ir karšta, bet gerokai ir dažnai palynodavo. Dėl to nevyko numatyti sportiniai renginiai.

 
Varemurru yra visko:
ir lėktuvų, ir avinų :-)
  Prie Baltijos jūros.

 

Gal ir gerai, kad nebuvo, nes trims dienoms ir taip nemažai užsiėmimų. Net mažai teko pabuvoti prie jūros. Taip, ta pati Baltijos jūra, bet šiek tiek šaltesnė ir pliažai, deja, ne tokie, kaip pas mus. Ten labai daug akmenų.

Mes dėkingi mūsų LISS ir visam IS aljansui už tokių stovyklų organizavimą. Tai tiesiog neapsakomai puiku, tai galimybė mums ištrūkti nuo nuobodžios kasdienybės. Ir dar norime pažymėti, kad Varemuru poilsio centre per tas kelias dienas nebuvo akcentuojama, kad mes sergame IS, ir kad tai nepagydoma liga. Tai buvo mūsų bendruomenė ir mes susirinkome poilsiui ir kūrybinei veiklai.

Iki sekančių susitikimų!!!

 

Valentina ir Ela