Susitikimas Klaipėdos botanikos sode

Aktualijos   Naujienos

Gegužės 31 d. mūsų draugijos nariai skubėjo į susitikimą neįprastojoje vietoje - į Klaipėdos Universiteto botanikos sodą (Kretingos g.92, Klaipėda). Ten mes susitikome su vaistažolių augalų specialiste Liuda Razmuvine.

Diena buvo nuostabi, tikra vasara, tad susitikti gamtoje tikrai šaunu.

Manau, kad kai kurie tikėjosi tik gerai praleisti laiką gamtoje, nes ką ten galima išgirsti įdomaus apie žoleles? Žodžiu, bobučių reikalas. Tačiau kai apie tas žoleles, kurios, galima pasakyti, auga mums po kojomis, pradėjo pasakoti Liuda Razmuvienė, tai susidomėjo visi. O tos paprastos, augančios pas mus, o ne kažkur Afrikoje, ar pietų šalyse, žolelės turi labai daug įvairių naudingų žmogui savybių. Jomis tikrai galima pataisyti savo sveikatą. Tik reikia žinoti, kaip jas paruošti vartojimui, kokią žolelę galima maišyti su kita ir kokiomis proporcijomis. Tai ištisas didžiulis mokslas! Liuda sakė, kad ji žino virš 400 žolių. Įspūdinga!

Apie žoleles pasakoja
Liuda Razmuvienė.
Visi labai susidomėjo
žolelėmis, turėjo progą
jas pačiupinėti, pauostyti.
O kai kurie net
užsirašinėjo naujas
naudingas žinias.

 

Daugumoje žolelių naudojamos kaip arbatos, t.y. užpilamos karštu vandeniu. Kitas būdas - trauktinių pagaminimas, t.y. žolių užpylimas spiritu. Trauktinės geros tom, kad jos išsilaiko ilgai - net keletą metų.

Daugelis labai
susidomėjo nuo ko galima
gydytis trauktinėmis.
Mūsų pirmininkė Neringa
Venckienė nuoširdžiai padėkojo
Liudai Razmivienei už tikrai
labai įdomų pasakojimą.

 

Liuda davė kiekvienam paragauti įvairių trauktinių: su valerijonu, su kadagiu, su šeivamedžiu, su svarainiais. Labai skirtingu skoniu ir taikomi įvairiems negalavimams šalinti.

O apie pačių žolių mišinių įvairovę  ponia Liuda galėtų labai ilgai pasakoti, tad mums paaiškino apie keletą dažniausiai naudojamų žolių ir įteikė kiekvienam po lankstinuką, kuriame ir išvardinti kai kurie dažniausiai vartojami žolių mišiniai.

Buvo labai įdomu, tad visi panorėjo dar susitikti botanikos sode. KU botanikos sodo specialistė pasakė, kad geriausiai susitikti sekantį kartą būtų rudeniop - žolelių arbatų paragauti.

Prie kiekvieno augalo yra
lentelė su jo pavadinimu.
Klaipėdos botanikos sode. Sodo gėlynai.

 

Mūsų info

pigus svetainių talpinimas, lietuviškas sms hostingas