Pradėjo veikti Klaipėdos IS Interneto svetainė

Aktualijos   Naujienos

Idėja sukurti Klaipėdos apskrities išsėtine skleroze sergančiųjų ligonių draugijos Interneto svetainę buvo išreikšta dar 2009 metų rudenį viename iš renginių, vykusių „Energetiko“ sveikatos centre Šventojoje. Gal rudeninė audringa Baltija atpūtė šią puikią mintį? Nesvarbu, bet visi IS draugijos bičiuliai labai teigiamai įvertino ketinimą sukurti tinklalapį. Žinoma, tokia organizacija, 15 metų patirtis, tiek nuveikta, žodžiu, tikrai yra ką parodyti. O Internetas puikiausia tam vieta.

Na ir atsirado draugijoje kas tai pasižadėjo padaryti – Jolanta ir Laimonis Starodubcevai. Jolanta pažadėjo rinkti medžiagą ir redaguoti tekstus, o Laimonis – surasti kur talpinti tinklalapį bei sukurti jo dizainą virtualioje erdvėje.

Toliau lyg ir niekas nevyko. Bet tai tik atrodė, nes idėja brendo...

O 2010 m. pavasarį mūsų draugijos pirmininkė Neringa Venckienė „užvertė“ tinklalapio „statytojus“ medžiagomis. Tai buvo didelis džiaugsmas, nes dažniausiai labai sunku kurti tinklalapį, nes labai mažai pateikiama informacijos, tekstų, nuotraukų, kurios yra, tai nesusistemintos ir pan.

Šį kartą labai pasisiekė, nes 2009 m. buvo paruošta Klaipėdos IS draugijos elektroninė prezentacija 15-mečio proga. Tad joje surinkta medžiaga ir tapo tinklalapio pagrindu. To pradžiai pakako.

Draugija – nevyriausybinė organizacija, finansiškai stipriai priklausanti nuo rėmėjų, tad reikėjo surasti pageidautinai nemokamą „hostingą“ ir nemokamai užregistruoti pavadinimą. Na Lietuvoje tai beveik neįmanoma, o registruotis su galūne *.ru kažkaip mūsų draugijai nesolidu. Gaila nėra galūnės *.zm – Žemaitija, tad tikrai tiktų. Bet išeitį suradome per www.puslapiai.lt, kur vardo registracija nemokama bei pats „hostingas“ tik vienas litas per mėnesį. Tačiau dėl „prisegamo“ ilgo vardo *.puslapiai.lt pats mūsų vardas turėjo tapti labai trumpu. Tad tokiu būdu atsirado www.klis.puslapiai.lt vardas, tikras lietuviškas.

Na, darbas po truputį su tam tikrais sustojimais, kaip pas tikrus statybininkus, judėjo pirmyn. Ir pagaliau 2010 m. rugpjūčio 7 d. tinklalapis tapo matomas visiems internautams. Tad šią dieną galima laikyti Klaipėdos IS draugijos Interneto svetainės gimtadieniu.

Priešaky dar didesnis darbas, nes čia kol kas pastatyti tik pamatai...

 

Laimonis

pigus svetainių talpinimas, lietuviškas sms hostingas